Obed is jarig!

Gepubliceerd op 30 juli 2024 om 08:11

Onze Obed is 4 jaar! Wat gaat de tijd snel! Toen Ethan een jaar werd, maakten we een leuke kofferfoto. En nu wilde Obed dat ook, voor zijn verjaardag! We hadden bij de Kringloop ooit een zeemanspet gevonden voor een euro, en van de stok van de loopeend maakten we een roeispaan. Natuurlijk moest zijn knuffelhond ook in de boot.

Ik maak elk jaar voor de jongens een verjaardagshoedje, als ze jarig zijn. Inmiddels weet Obed dat goed en hij had deze keer ook wat wensen. Hij is helemaal fan van Pieter Konijn, dus het moest een Pieter Konijn feesthoed worden. Met konijntjes, en een das en een vos en... Dat was iets te hoog gegrepen voor mijn borduurkunsten, want ik borduur altijd gezellig uit de losse pols. Dus ik hield het maar bij een bloemenkrans met wat worteltjes. Wil je weten hoe je zo'n hoedje zelf maakt? In mijn blogpost over de verjaardag van Ethan heb ik een beschrijving gedeeld. 

 

De cadeautjes werden ingepakt in bosdierenpapier. 

 

 

En we maakten een pieter konijn worteltaart 🥰

 

 

Voor Obeds verjaardag wilde ik graag een houten kasteel geven. Ik heb lang gezocht en vond een prachtig tweedehands kasteel van Drewart van geolied elzenhout gecombineerd met de kasteeltoren van Ostheimer. Hier en daar zijn er wat onderdelen vervangen en gebutst. Maar toch, heel blij mee! Ik vond op Marktplaats ook de houten koets van Ostheimer. Ik heb het hele jaar door gespaard en gezocht naar Ostheimer en Holztiger houten poppetjes en diertjes, en ik ben zo benieuwd of hij er leuk mee zal spelen! Ik heb gezocht naar diertjes die ook terug komen in het verhaal van Pieter Konijn; de vos, de uil, een konijntje en een eekhoorn. Hopelijk beleven we hier veel speelplezier mee! 

Er is niets leukers dan voorpret, toch? Ik maakte van de adventsspiraal een aftelkalender naar zijn verjaardag. Elke dag mocht Obed het ballonnetje een stapje verder zetten en geloof me, dat werd geen dag overgeslagen. Super leuk om zo samen je te verheugen op deze speciale dag! 

 

En ten slotte: de afgelopen maanden heb ik zo vaak gehoord: 'nog even en je bent hem kwijt hoor!', 'je ziet er zeker naar uit dat je hem kunt wieberen?' of: 'heerlijk als je straks van hem verlost bent!'

En dat maakte me eerlijk gezegd verdrietig! Naast het feit dat iedereen die dat zegt Obed vast niet goed kent, wil ik niet meedoen met zo praten over kinderen. Kinderen zijn geen last, maar een zegen! Natuurlijk vind ik het moederschap soms ook best pittig, en heb ik de jongens 24/7 om me heen, maar ik wil me oefenen om met dankbaarheid en liefde naar ze te kijken en over ze praten. En het is echt waar elke dag een feestje met dit mannetje! Hij brengt zoveel blijdschap! En daarnaast blijft hij (gelukkig voor mama) nog een paar maandjes thuis, voordat het schoolleven voor deze grote jongen gaat beginnen! 

Onze lieve Obed, met zijn spreekwoorden en zijn oneindige liefde voor verhalen, en tegelijk een robbedoes die niks leuker vindt dan met papa buiten 'werken'. We houden heel veel van jou en je bent de vreugde van ons hart! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.