Seizoenstafel nav boek

Gepubliceerd op 1 augustus 2024 om 16:43

Zo jammer dat veel prentenboeken van 'vroeger' nu nergens meer te vinden zijn! Wat een pareltjes zijn er verdwenen... Ik vond op boekwinkeltjes.nl het prachtige prentenboek van Elsa Beskow 'Pelle's nieuwe kleren'. Niet meer in de bibliotheek te krijgen en niet meer in de boekwinkels.. Een echte klassieker! En dat blijkt, want dit boek wordt medio 2025 verwacht met een herdruk! Echt geweldig vind ik, want mijn juffenhart vind dit boek echt een musthave ;) 

Toen het boek hier op de deurmat viel, was ik heel benieuwd wat Obed er van vond... En ja, ik moest hem meteen drie keer achter elkaar voorlezen! En de volgende dag weer... Dus ook voor kindjes van deze tijd, blijft dit boek super leuk! 

Een ander leuk prentenboek die we hier in de kast hebben staan, en dat ook over dit thema gaat, is 'Boer Boris heeft het heet!' 

Heel leerzaam om over het (ouderwetse) proces van schaap- wol - spinnewiel- kledingstof te lezen. 

Ik vond het heel leuk om het prentenboek van Elsa Beskow te gebruiken als basis van mijn seizoenstafel van de zomer! Het wolvilten omaatje maakte ik zelf. Ik heb een zelfmaakpakketje hier van in de webshop te koop. En ook de waslijn maakte ik zelf, wat heel eenvoudig te maken was. Het miniatuur spinnenwiel vond ik tot mijn verbazing op meerdere websites! Het schaapje, het hekje en het mandje had ik al in huis. Ik gebruikte een hydrofiel doek van Ethan als achtergrond doek. 

Ik ben benieuwd of jij de boeken van Elsa Beskow ook kent en er ook fan van bent! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.