Seizoenstafel herfst

Gepubliceerd op 7 september 2024 om 10:38

 

Het wordt weer herfst! Hier in de pastorietuin oogsten we nog genoeg uit de tuin! De eerste blaadjes vallen weer en dat beloofd een heleboel speelplezier voor de jongens! Pas hoorden we een gek geluid. Het bleken twee (parende?) egels te zijn onder de tuinbank! Toen we zin hadden om de seizoenstafel een herfstig tintje te geven, besloot ik om een egeltje de 'hoofdrol' te geven. 

We zochten eerst herfstbladeren in de pastorietuin.

We knipten kleine blaadjes met een ponsje, wat Obed super leuk vond om te doen. Deze gebruikten we om het egelholletje op te vullen. Zo ligt de egel lekker zacht deze winter ;)

 

 

Een leuk prentenboek over een egel die een winterslaap houdt, is het prentenboek 'Waar blijft de herfst?'. Konijn en Egel zijn vrienden, maar konijn ziet zo op tegen de herfst en de winter zonder egel, want die houdt natuurlijk een winterslaap. Daarom probeert hij de herfst zo veel mogelijk uit te stellen! 

 

 

Ik gebruikte een boogje van de regenboog van Grimm's om een holletje te maken voor de egel.

Ik legde er donkere schapenwol over heen, die ik eerst licht geprikt had met een viltnaald. Daarna een beetje mos eroverheen en klaar! 

 

 

Voor zijn verjaardag heeft Obed de boswachter en het hertje van het merk Ostheimer gekregen en nog een aantal bosdieren, om mee te spelen bij zijn houten kasteel. Ik vind de dieren en figuren van Ostheimer zo prachtig en zo tot de verbeelding spreken. Het zoeken naar tweedehandse items gaat langzaam, maar toch ben ik elke keer weer verbaasd als het me toch lukt om iets voor een klein prijsje te vinden! Ik vind het figuur van de boswachter erg leuk, soms is het een spannende jager en neemt hij dieren gevangen in het spel, maar soms is het een boswachter die de dieren voer geeft of redt. Echt heerlijk fantasiespel! 

 

Ik vind het mooi dat elk seizoen weer andere fijne dingen heeft. Maar eerlijk; ik heb zo genoten van de zomer! Het lange licht, het vele buiten spelen, blote voeten op het gras, geen jassen-sjaal-mutsen nodig - elke dag fietsen met de jongens! Hopelijk komen er nog zachte herfstdagen aan! En anders richten we ons op het fijne dingen van de herfst.. Al het moois wat de jongens kunnen verzamelen in de tuin - de hazelnootjes van de hazelaars, het knisperen van de blaadjes en natuurlijk... thee met chocola! 

Een fijne herfst gewenst voor jou! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.