Educatieve hoekjes in huis

Gepubliceerd op 4 september 2024 om 17:28

Inmiddels is het duidelijk te zien als je de pastorie binnen stapt: hier wonen kinderen! Niet alleen het speelgoed wijst daar op, maar ook de vele hoekjes in huis waar kaartenslingers etc. hangen! In deze blog laat ik zien welke educatieve hoekjes we in huis hebben! 

Vanaf Obeds tweede jaar gebruiken we een weekkalender. Dit gebruiken we nog steeds dagelijks, om uit te leggen wat er deze week gaat gebeuren en wat er op de planning staat! Ik maakte hem eerst zwart - wit, maar inmiddels hangt er een gezellige kleurige weekkalender in huis! En ja, er hangt ook een 'plaskalender', om de zindelijkheid te trainen ;) 

Daarnaast ben ik, toen Obed drie jaar was, begonnen met het maken van dagritmekaartjes. Dit geeft meer inzicht in de dag zelf, en geeft zowel Obed als mij een leidraad voor de dag. Zo hebben we als Ethan (1) zijn middagslaapje heeft, de afspraak dat we eerst samen het speelgoed gaan opruimen, hij dan een klein werkje aan de tafel doet en dan mag hij een luisterverhaal luisteren. 

Ook heb ik een maandkastje staan, waarin we elke maand weer andere items neerzetten. Zo leert Obed op spelenderwijs de maanden van het jaar kennen! 

Als aanvulling daarop hebben we een seizoenskastje staan. Daarin zetten we gezellige tafereeltjes die te maken hebben met het seizoen of die gaan over een specifiek thema, zoals Pasen of Koningsdag. 

En ten slotte ben ik deze zomer bezig geweest met een abc slinger! Dat was een heleboel werk, maar ik vond het geweldig leuk om te doen! Deze hangt nu ook op. Hij is nog maar 4 jaar, en hoewel hij letters wel interessant vindt, is het nog heel vrijblijvend! Als het zo uitkomt, pakken we er een letter bij om te bespreken.  

Ook maakte ik getalkaartjes. De randen van een mdf plaat beplakte ik, de rest verfde ik met een restje krijtverf. En ten slotte plakte ik met houtverf wat knijpertjes op. 

Sommige van de bovengenoemde dingen staan in de webshop te koop, als fysiek product of als download, neem gerust een kijkje.. 

En daarnaast heb ik een lieve zus die al meer dan twintig jaar in het kleuteronderwijs werkzaam is, en die vorig jaar met een hele grote stapel leermateriaal aankwam, die overbodig was op school, maar hier heel erg welkom was! We hebben een inloopkast op één van de slaapkamers helemaal leeg gemaakt en hier alle 'schoolspullen' in opgeborgen voor Obed. Heel veel puzzels, van Educo en Ralff en andere mooie merken. Zoek vooral op Vinted, want daar kan je ze goed vinden! 

Zo hopen we de komende maanden door te komen! Ik heb er in elk geval zin in, deze laatste maandjes, voordat mijn kleine grote jongen naar school gaat! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.